ÜDVÖZÖLJÜK KÖNYVTÁRUNK WEBOLDALÁN!


Mindig örömteli esemény az ember életében, ha azt látja, hogy szűkebb vagy akár tágabb környezetében épül, szépül valami, amitől derűsebbé, könnyebbé válnak a mindennapok, bizakodóbbak az emberek, hogy a fejlődés soha nem áll meg és ez az ő életszínvonalukat, munkájukat, tanulmányaikat segíti.
A Magyar Táncművészeti Egyetemen mind a gyakorlati, mind az elméleti oktatás területén folyamatos a fejlődés, hiszen e nélkül soha sem érhetett volna el hosszantartó sikereket az intézmény. Ehhez az elvárható fejlődéshez elengedhetetlen volt a mára már több mint hatvan év anyagát összegyűjtött könyvtárunk méltó helyre való költöztetése. Ehhez a TÁMOP (Társadalmi Megújulás Operatív Program) pályázaton elnyert jelentős összeg nyújtott fedezetet, amelyet intézményünk még főiskolaként, saját keretéből kiegészített, de azt gondolom, hogy az eredmény a következő hatvan évben igazolja majd azokat, akik eltervezték és megvalósították a projektet.
Hiszem, hogy az a rengeteg szakmai anyag, metodikai leírások, visszaemlékezések, diplomadolgozatok, zenei és táncvideók, amelyeket bárki tanulmányozhat, nagymértékben segítik majd a szakmai oktatók, egyetemi hallgatók és a táncot szerető látogatókat abban, hogy a számukra érdekes, szakirányukhoz fontos információkat megszerezhessék és saját munkájuk kiteljesedéséhez felhasználják.
Bízom benne, hogy büszkeséggel tölt el minden egyetemünkön dolgozó szakembert és hallgatót, hogy a táncművészet írásos emlékeit ilyen méltó helyen, a korszerű tudományos munkához szükséges technikai eszközökkel is felszerelt könyvtárunkban, egy helyen találhatják meg.
Kívánok mindenkinek, aki látogatja a következő évtizedekben a Vályi Rózsi tánctörténészről, a Balett Intézet alapító tanáráról elnevezett nyilvános könyvtárunkat, hogy minden alkalommal elégedetten tudjon visszatérni Terpsichore otthonába.
Szakály György
egyetemi tanár, rektor
Kossuth-díjas, kiváló művész